Charming villa for sale in Cap Salou

Platja Llarga (Salou) - 3.jpg

E N G  

Tussen Salou en Casa Oda ligt een van de mooiste stranden van de Costa Dorada, Platja Llarga (1)

 

 
     
   

Platja Llarga in Salou, een van de mooiste stranden van de Costa Dorada

   
   

Tussen Salou en Casa Oda ligt Playa Larga, een van de wildste en mooiste stranden van de Costa Dorada. Het strand is een deel van de Lumine Mediterránea Beach & Golf Club maar is vrij toegankelijk. De Camino de Ronda verbindt het 600 meter lange strand met Salou en Cabo de Salou. Het is een mooie wandelpromenade waarop 's zondags Catalanen en Spanjaarden graag flaneren. De aangeplante palmbomen en het clubhuis van het golfterrein met het Lumine Restaurant geven deze baai een uniek cachet.

Het lange zandstrand gaat in het noorden geleidelijk over in lage in zee uitlopende rotsformaties, met enkele kleinere intiemere strandjes. Neem je gekoelde Priorat Celler Cal Pla Blanco mee en proef hier bij valavond het oorspronkelijke Mediterrane leven. Dan wordt het strand rustig, de zilte lucht en het aroma van deze op traditionele en biologische wijze geoogste wijn brengen je in vervoering, en brengen de oorspronkelijke kwaliteiten van deze unieke terroir in herinnering.
Aan de zuidelijke kant leidt een lange trap je naar La Punta Chata, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Playa Larga en Cabo de Salou.

Van hieruit loopt de wandelpromenade verder tot in Salou.

 

   
     
   

Cala Penya Tallada

Hier vind je in het tussenseizoen de rust van de natuur terug, zonder al te veel mensen om je heen. Maar tijdens het hoogseizoen, en vooral in augustus is ook dit kleine strand erg druk.
De kleine baai is 120 meter lang en 12 meter breed, en omgeven door grote agaves en pijnbomen. De rechtopstaande rotsformaties hebben de baai zijn naam gegeven, Cala Penya Tallada, wat zoiets betekent als 'baai van de gespleten rots'. Naast dit zandstrand ligt een kleiner en intiemer srand van keien, Les Mabres. Het is moeilijk toegankelijk waardoor je er vrijwel steeds alleen bent.
Voorbij de rotspunt La Punta Prima liggen nog twee mooie zandstranden, Cala Font en Cala Vinya. Door de nabije hotels is het er drukker.

 

Casa Oda ligt in een rustige straat vlakbij enkele mooie zandstranden

 

Toacana ] Galleria di immagini

 

       
Carrer del Llebeialou    

Carrer del Llebeig

 

     

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

La Punta Prima, Cap de Salou   Cap Salou, Cala Penya Tallada and Les Mabres  
La Punta Prima   Cala Penya Tallada and Les Mabres  

The almost private beach and cove

 

 

 

 

[1] Photo by Ferran Llorens, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.