Charming villa for sale in Cap Salou

Cabo de Salou, an almost private beach and cove

E N G  

Cabo de Salou, an almost private beach and cove (1)

 

 
     
   

Casa Oda op Cabo de Salou, je droomhuis aan de Middelandse Zee

   
   

Er ligt een intiem strand vlakbij Casa Oda, Cala Penya tallada (het strand van de gesneden rots). De weg naar het strand loopt van je droomhuis aan de Middelandse Zee langs een mooi aangelegd pad naar beneden. Een lange trap voert uiteindelijk naar een fijn zandstrand. Pijnbomen en bloeiende agaves groeien hier vrijwel tot op het strand. Hier proef je het oorspronkelijke Mediterrane leven.

 

   
     
   

Cala Penya Tallada

Hier vind je in het tussenseizoen de rust van de natuur terug, zonder veel volk om je heen. Maar tijdens het hoogseizoen, en vooral in augustus is ook dit kleine strand erg druk.
De kleine baai is 125 meter lang en 10 meter breed, en omgeven door hoge rotswanden en pijnbomen. Hier ontdek je de echte magie van de Middellandse Zee. Agaves groeien er tot op het strand, dat bezaaid ligt met gigantische rotsblokken. De rechtopstaande rotsformaties hebben de baai zijn naam gegeven, Cala Penya Tallada, wat zoiets betekent als 'baai van de 'gespleten rots'.
Naast dit zandstrand ligt een kleiner en intiemer srand van keien, Les Mabres. Het is moeilijk toegankelijk waardoor je er vrijwel steeds alleen bent. Een vanzelfsprekend naaktstrand.
Voorbij de rotspunt La Punta Prima liggen nog twee mooie zandstranden, Cala Font en Cala Vinya. Door de nabije hotels is het er drukker.

 

Het strand van Cala Penya Tallada

, Cap Salou

Het strand van Cala Penya Tallada (1)

 

Casa Oda ligt in een rustige straat vlakbij een kleine baai met een mooi zandstrand

 

Casa Oda, fotogalerij

 

       
    Cabo de Salou, pijnbomen
   

 

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

La Punta Prima, Cap de Salou   Cap Salou, Cala Penya Tallada and Les Mabres  
La Punta Prima   Cala Penya Tallada and Les Mabres  

The almost private beach and cove

 

De Costa Dorada heeft de meest prachtige stranden van Spanje. Vele mooie stranden zijn makkelijk bereikbaar vanuit Casa Oda,
van Playa Larga, tot Penya Tallada, Cala Font en Cala Cranx

 

De Costa Daurada, Catalaans voor Gouden Kust, of Costa Dorada begint ten noorden van Tarragona en loopt vanaf daar verder zuidwaarts langs verschillende bekende badplaatsen, zoals La Pineda, Salou en Cambrils. De Costa Dorada bestaat zowel uit lange goudkleurige zandstranden als in rotsachtige baaien verscholen natuurlijke strandjes. De Cami de Ronda is een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou.

 

[1] Photo by Traveling Guide © All rights reserved