Charming villa for sale in Cap Salou

Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

E N G  

Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

 

 
     
   

Cami de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

   
   

De Camins de Ronda zijn unieke wandeltrajecten die een groot deel van de Catalaanse kust volgen. Het waren vroeger surveillancepaden van de kust en wegen die gebruikt werden door de vissers. Vandaag zijn het populaire wandelingen die je de kans geven om te te genieten van alle dorpjes, kleine baaien en stranden die vroeger moeilijk toegankelijk waren. Ook in Salou is de Camino de Ronda opnieuw aangelegd. De volledige en erg geslaagde vernieuwing van het pad maakt het nu mogelijk om langs de kust te wandelen en sites te zien die gedurende vele jaren onbekend waren, langs stranden die verscholen liggen in kleine baaien op Cabo de Salou.

Het 5,5 km lange kustpad volgt de kustlijn van de Fuente Luminosa, de verlichte fontein in Salou tot de vuurtoren in Cap Salou. De bekende fontein die zich aan het einde van Passeig de Jaume I staat, bezorgt Salou een bijna sprookjesachtige uitstraling met haar altijd wisselende verlichting.
De Camino de Ronda bestaat uit twee delen. Het eerste deel loopt van het Monumento Els Pilons de Salou tot de Carrer dels Replanells, een 2 km lange wandeling langs een mooi aangelegd pad dat soms hoog boven de zee langs een steile rotswand loopt. Aan de Cala Llenguadets, halverwege de Camino de Ronda, staan bunkers die dateren uit de Spaanse Burgeroorlog.
Het tweede deel loopt van Replanells naar de vuurtoren, de Faro de Cap Salou. Het is een 4,5 km lang traject dat deels een mooi aangelegd pad volgt, en deels langs een natuurlijke weg loopt.

Je kan ook nog verder wandelen langs de Roca Bona tot in La Pineda. Daar is een bushalte.

 

   
   
Camí Ronda Salou (Fuente Luminosa - Faro de Cap Salou)

 

 
   

 

 
 

Vogelkijken in de omgeving van Salou

Cap Salou biedt ook goede mogelijkheden voor vogelkijken. Door de uitzonderlijke locatie kan je zeevogels zien die moeilijk vanaf het strand te zien zijn. Met een telescoop of een verrekijker kan je een glimp opvangen van pijlstormvogels, jagers, jan-van-genten, papegaaiduikers, alken, verschillende migrerende vogels en zeeeenden, zoals gewone en fluwelen zee-eenden. ook verschillende soorten meeuwen kunnen gespot worden, waaronder de meeuw van de Andouin, die vaak en gemakkelijk te zien is in de lente en de herfst.

 

 

 

 

Cala Penya Tallada

Deze kleine baai ligt op enkele minuten van Casa Oda. Het strand is omgeven door hoge rotswanden en pijnbomen. Hier ontdek je de echte magie van de Middellandse Zee. Agaves groeien er tot op het strand, dat bezaaid ligt met gigantische rotsblokken. De rechtopstaande rotsformaties hebben de baai zijn naam gegeven, Cala Penya Tallada, wat zoiets betekent als 'baai van de 'gespleten rots'.
Naast dit zandstrand ligt een kleiner en intiemer srand van keien, Les Mabres. Het is moeilijk toegankelijk waardoor je er vrijwel steeds alleen bent.
De Camino de Ronda loopt hoog op de rotswand voorbij de besloten baai. Voorbij de rotspunt La Punta Prima liggen nog twee mooie zandstranden, Cala Font en Cala Vinya. Door de nabije hotels is het er drukker.

 

Het strand van Cala Penya Tallada

Het strand van Cala Penya Tallada

 

Casa Oda ligt in een residentiële wijk van Cap Salou, vlakbij enkele mooie zandstranden

 

    Cabo de Salou, pijnbomen
   

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

 

Platja Llarga (Salou)   Platja Llarga (Salou), Costa Dorada   Bloeiende agaves aan Playa Larga
Platja Llarga (Salou)  

Platja Llarga (Salou), Costa Dorada

 

  Bloeiende agave aan Playa Larga
La Punta Prima, Cap de Salou   Cap Salou, Cala Penya Tallada and Les Mabres   Cala Crancs, Cap Salou
La Punta Prima   Cala Penya Tallada and Les Mabres  

Cala Crancs, Cap Salou

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   

[1] Photo by martgourmet,  licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.