Charming villa for sale in Cap Salou

   

Casa Oda, een modernistische villa te koop in Cap Salou, een huis met een verborgen tweede unit, il Studio,

 
     
   

Casa Oda, een modernistische villa

   
   

De Costa Daurada, Catalaans voor Gouden Kust, of Costa Dorada begint ten noorden van Tarragona en loopt vanaf daar verder zuidwaarts langs verschillende bekende badplaatsen, La Pineda, Salou en Cambrils. De Costa Dorada bestaat zowel uit lange goudkleurige zandstranden als in rotsachtige baaien verscholen natuurlijke strandjes.

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige comfortabele villa, Casa Oda.

 

Cala Penya tallada, een van de verborgen schatten van Cap Salou

 

 

Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Onder deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een vakantieparadijs binnen handbereik.
Geen overbodige ornamenten maar sobere, geometrische basisvormen, platte daken en het gebruik van moderne materialen zoals staal en gewapend beton.

Vlakbij Villa Casa Oda liggen enkele idylische kleine baaien, omgeven door pijnboombossen, rotsformaties en en helderblauwe zee. Dit zijn de verborgen schatten van Cap Salou.

 

   
     
   

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada en de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt. Een wandeling van iets minder dan een uur brengt je naar deze unieke badplaats.

Salou wordt wel eens de hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. Met zijn unieke strandpromenade, bruisende nachtleven en schitterende zandstranden is het al eeuwenlang een beroemde vakantiebesteming. Daarvan getuigen de mooie oude villa's aan de Paseo Marítimo de Jaume I, zoals Villa Enriqueta, Xalet Loperena, Xalet Mallorquí or de l’Alemana en Xalet Torremar en Villa Bonet. De Paseo Maritimo of Jaume I boulevard strekt zich uit over een kilometer langs de kustlijn van het centrale strand van Salou, Llevant en heeft een lichte bocht die overeenkomt met de bocht van de kustlijn. Hier vind je de prachtige goudgele stranden met kristalhelder water.


Salou

 

 

       
Playa Ponent, Salou   Platja Llarga (Salou)   Monumento Els Pilons de Salou, op het einde van Playa Llevant
Salou, Playa Ponent  

Platja Larga

 

  Monumento Els Pilons de Salou, op het einde van Playa Llevant
Cabo de Salou, boven Cala Penya Tallada   Cala Crancs, Cap Salou   Cap Salou, Cala Crancs

Boven Cala Penya Tallada opent zich een mooi panorama

 

  Cala Crancs, Cap Salou  

Cap Salou, Cala Crancs

 

   

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

 

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou
    Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

 

 

  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Vele mooie stranden zijn bereikbaar vanuit Casa Oda, van Playa Larga, tot het idyllische Penya Tallada, Cala Font en Cala Crancs