Charming villa for sale in Cap Salou

Villa Bonet, Salou

E N G  

Villa Bonet, Salou

 

 
     
   

Salou, Xalet Bonet of Voramar, een laatmodernistische villa aan de Paseo Marítimo de Jaume I

   
   

Salou wordt wel eens de hoofdstad van de Costa Dorada genoemd. Met zijn unieke strandpromenade, bruisende nachtleven en schitterende zandstranden is het al lang een beroemde vakantiebestemming. Daarvan getuigen de mooie oude villa's aan de Paseo Marítimo de Jaume I, zoals Villa Catalane, Villa Alexander en Villa Bonet.
Het lange zandstrand playa de Llevant of Levante is het grootste en belangrijkste strand van Salou, hier is het tijdens de zomermaanden altijd druk. Aan dit prachtige lange zandstrand bouwden in de jaren 20 van vorige eeuw enkele rijke industriëlen prachtige villa's. Dit was het begin van een lange geschiedenis van succesvol toerisme.
De eerste villa die gebouwd werd was Xalet Bonet.

 

Xalet Bonet
Passeig Jaume I, Salou

 

   
     
   

Villa Bonet


Xalet Bonet werd in 1918 gebouwd door de architect Domènec Sugranyes, een leerling en medewerker van Gaudi. Het was een van de eerste chalets met tuin die aan het strand gebouwd werden. De eigenaar was de zakenman uit Reus, Ciríac Bonet. Het is een mooi voorbeeld van de laatmoderne stijl en is een van de meest emblematische gebouwen van de stad.

De villa is niet toegankelijk voor het publiek. Dat is jammer, want binnen zijn er mooie muurschilderingen van de schilder Agustí Ferrer te zien. Vooral het plafond van de eetkamer valt op. In deze schildering wordt het vertrek van koning Jaime I van het strand van Salou naar de verovering van Mallorca verbeeld.

In de toegangspoort tot het huis zien we mooi smeedwerk. Op de voorgevel geeft een zonnewijzer met keramische stukken en neogotische letters een samenvatting van de levensfilosofie van de eigenaar, aprovecha el tiempo que pasa y no vuelve, geniet van de tijd die voorbijgaat en niet terugkeert.

 

Casa Bonet (Salou)

Casa Bonet (Salou). Op de voorgrond enkele strak gesnoeide olijfbomen

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
SCasa Bonet een laatmodernistische villa in Salou   Casa Bonet (Salou), front entrance   Rellotge de sol, casa Bonet, passeig Jaume I, Salou, Tarragona
   

Casa Bonet (Salou), front entrance

 

 

Zonnewijzer, casa Bonet, passeig Jaume I, Salou

 

Palm trees Casa Bonet (Salou)   Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou   Zonnewijzer, Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou, Villa Bonet, Passeig Jaume I, Salou, Tarragonès (Tarragona)
Palm tres Casa Bonet (Salou)  

Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou

 

 

 

Casa Bonet, Salou (Tarragona)

 

Villa Casa Bonet (Salou)        

Villa Casa Bonet

 

       

Advertisement

 

       

Casa Oda, Cap Salou

 

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige comfortabele villa, Casa Oda. Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Onder deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.


Casa Oda, fotogalerij

 

       
   

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit     Cabo de Salou, pijnbomen

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada en de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.

 

Het huis telt vele terrassen die uitnodigen tot een diner al fresco. De openluchtkeuken aan de achterzijde van het huis is het decor van veel culinair genot in het licht van de avondzon. Ook het enorme dakterras is een meerwaarde. Een verborgen troef is de tweede unit die schuilgaat onder het terras dat voor het huis ligt en een aparte ingang heeft. De Camino de Rondo is een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.


«Casa Bonet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'Octubre, 4 | 43840 Salou | Tel. 977 309 200 | www.salou.cat

Salou, del comerç marítim als banys de mar | quinalafem.blogspot.com

Een mooie verzameling oude afbeeldingen van Salou

 

[1] Photo by Ferran Llorens, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.