Charming villa for sale in Cap Salou

Rellotge de sol, casa Bonet, passeig Jaume I, Salou, Tarragonès (Tarragona)

   

Zonnewijzer, Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou, Villa Bonet, Passeig Jaume I, Salou, Tarragonès (Tarragona) (1)

 

 
     
   

De zonnewijzer op de gevel van Casa Bonet, een laatmodernistische villa in Salou

   
   

De Catalaanse kuststad Salou is een schitterende badstad zo'n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona. Met zijn unieke strandpromenade, de Passeig Jaume I, en goudkleurige zandstranden is het al lang een geliefde vakantiebestemming.

Aan het lange zandstrand bouwden in de jaren 20 van vorige eeuw enkele rijke industriëlen laatmodernistische villa's. De eerste villa die gebouwd werd was Xalet Bonet of Casa Bonet. Op de voorgevel verbeeldt een zonnewijzer met keramische tegels en neogotische letters de levensfilosofie van de eigenaar, aprovecha el tiempo que pasa y no vuelve, geniet van de tijd die voorbijgaat en niet terugkeert.

 

   
     
   

Villa Bonet


Chalet Bonet of Xalet Bonet werd in 1918 gebouwd door de architect Domènec Sugranyes, een leerling en medewerker van Gaudi. De eigenaar was de zakenman uit Reus, Ciríac Bonet. Het is een mooi voorbeeld van de laatmoderne stijl en is een van de meest emblematische gebouwen van de stad.

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   
SCasa Bonet een laatmodernistische villa in Salou

 

  Xalet Bonet, Salou   Casa Bonet, passeig Jaume I, Salou
Xalet Bonet of Casa Bonet, Passeo Jaume I, Salou

 

Het goudkleurige zandstranden van Salou en Cabo de Salou

 

Salou heeft een aantal prachtige goudgele stranden, met kristalhelder water die verspreid liggen over een kustlijn van 14 kilometer. De stranden variëren van brede zandsstranden die heel geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, tot verborgen, bijna onontdekte baaitjes op Cap Salou.
Het grootste strand Playa Llevant of Levante ligt voor de stad. Hier verschenen honderd jaar geleden de eerste grote vakantievilla's.

De Paseo Maritimo of Jaume I boulevard strekt zich uit over een kilometer langs het centrale strand van Salou, Playa Llevant en heeft een lichte bocht die overeenkomt met de bocht van de kustlijn. Hier vind je de prachtige goudgele stranden met kristalhelder water.

 


Casa Oda, Cap Salou (Tarragona)

 

Vlakbij Cala Penya Tallada, een paradijselijk zandstrand op Cap Salou ligt deze mooie, gezellige villa, Casa Oda. Het huis ligt in een rustige straat vlakbij de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou met elkaar verbindt. Deze kleine modernistische villa die verscholen ligt tussen moerbeibomen, pijnbomen, agaves en oleanderstruiken, heeft een renovatie nodig, maar wie niet bang is om dit potentiële droomhuis de nodige zorg te geven, heeft een eigen vakantieparadijs binnen handbereik.


Casa Oda, fotogalerij

 

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou
  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada

Camino de Ronda in Salou - een wandelpromenade langs de mooiste stranden van Salou en Cabo de Salou

 

  Cala Penya Tallada and Les Mabres   Rotsblokken aan Cala Penya Tallada
Modernistic Villa, Cabo de Salou   Casa Oda   Casa Oda, functionalism in Cap Salou
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada

 

Het huis telt vele terrassen die uitnodigen tot een diner al fresco. De openluchtkeuken aan de achterzijde van het huis is het decor van veel culinair genot in het licht van de avondzon. Ook het enorme dakterras is een meerwaarde. Een verborgen troef is de tweede unit die schuilgaat onder het terras dat voor het huis ligt en een aparte ingang heeft.

«Casa Bonet». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de Salou. Passeig del 30 d'Octubre, 4 | 43840 Salou | Tel. 977 309 200 | www.salou.cat

[1] Photo by Ferran Llorens, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.
[2] Photo by Traveling Guide © All rights reserved