Charming villa for sale in Cap Salou

Vila Rosa (Salou) - 1.jpg

   

Villa Rosa, Xalet del Passeig Jaume I, (Salou) (1)

 

 
     
   

De mooiste modernistische villa's in Salou, Villa Rosa of Chalet Mallorquí, Xalet del Passeig Jaume I, (Salou)


   
   

De Salou Promenade (Passeig Jaume I) is een van de bezienswaardigheden van Salou. De Paseo Maritimo of Paseo Jaume I wandelboulevard strekt zich over uit een kilometer langs het centrale strand van Salou, Playa Llevant. Hier vind je de prachtige goudgele stranden met kristalhelder water. Playa Llevant of Levante is het drukst bezochte strand van Salou.
Aan het begin van de de mooie lange wandelpromenade van Salou, staan enkele bijzondere Modernistische villa's. De eerste villa is Xalet Bonet of Casa Bonet. Het was de eerste villa die aan de kustlijn van Salou gebouwd werd was. Later volgden aan dezelfde laan nog Villa Enriqueta, Xalet Loperena, Xalet Torremar en Villa Rosa (Xalet Mallorquí).

 

   
     
   

 

Villa Rosa of Chalet Mallorquín, Xalet del Passeig Jaume I, (Salou)

Het begin van het toerisme in Salou wordt geassocieerd met het modernisme. Enerzijds werden de eerste toeristische villa's in Salou gebouwd in de jaren 20 tijdens de hoogdagen van het modernisme. Anderzijds leidde de goede economische situatie van de pioniers die rond de Passeig Jaume I bouwden, tot het volgen van deze stijl die in de omliggende steden als Barcelona en Reus opgang maakte.
De Villa Rosa, ook bekend als Villa Mallorquí, werd gebouwd door Pau Bartolí in 1928 voor de familie Mallorqui, een gevestigde fruitexporteur uit Reus.

 

Passeig Jaume I, Villa Rosa
Passeig Jaume I, Villa Rosa en Torre Loperena (Salou)

Villa Rosa of Chalet Mallorquín werd gebouwd in 1928. De oude Vil·la Rosa is een huis zonder veel architecturale allure. Het huis bestaat uit een begane grond, een nobele eerste verdiepiung en een tweede verdieping. Het grondplan is een perfect vierkant. Twee trappen die toegang bieden toegang tot de  bel-etage, of piano nobile. Dit is het meest karakteristieke element van Villa Rosa. [1] Het ijzeren hek waarop naam van het huis kan worden gelezen, is mooi smeedwerk.

Beneden is een winkel ingericht, Paseo 7.[2]

 

Fotoalbum Salou en omgeving


   


De mooiste gebouwen en stranden van Salou

 

Salou, Xalet Bonet, an example of the late modernist style   Casa Torremar (Salou)   Torre Loperena, Xalet del Passeig Jaume I, 8 (Salou)

Salou, Xalet Bonet, an example of the late modernist style

 

  Casa Torremar  

Torre Loperena

 

Villa Enriqueta (Salou)   Xalet Bonet, Salou   Xalet Virgen de la Pineda

Villa Enriqueta (Salou)

 

  Xalet Bonet, Salou   Xalet Virgen de la Pineda

 

Advertentie

 


Casa Oda, Cap Salou (Tarragona), Casa Oda ligt vlakbij een kleine baai met een mooi zandstrand

 

Cap Salou, een idyllische kaap ten noorden van Salou. In de rustige straat staan enkele villa's tussen de pijnbomen. Het is een schaduwrijke laan die doodloopt in het golfterrein van Salou. Casa Oda is een kleine modernistische villa met een mooie tuin met agave, moerbeibomen en enkele oude pijnbomen. Hier waren in de jaren '80 en '90 van vorige eeuw veel kunstenaars te gast. Het huis telt heel veel terrassen. Cala Penya tallada is een intiem strand vlakbij Casa Oda. De weg naar het strand loopt onder de pijnbomen langs een mooi aangelegd pad naar beneden.Casa Oda, fotogalerij

       
Modernistic Villa, Cabo de Salou   Casa Oda   Casa Oda, functionalism in Cap Salou
       

Casa Oda, een huis met strakke sobere, geometrische basisvormen

 

Casa Oda, il Studio, een verborgen tweede unit   Villa Casa Oda   Cami de Ronda in Salou, tussen Cala Font en Penya Tallada

Il Studio, een verborgen tweede unit

 

 

Carrer del Llebeig

 

 

Van Casa Oda wandel je door een mooi pijnbomenbos naar het strand van Cala Penya Tallada en de Camino de Ronda, een wandelpromenade die de mooiste zandstranden van Salou en Cap Salou verbindt.

 

Villa Casa Oda ligt in een rustige straat, de Carrer del Llebeig. De straat grenst aan H10 Mediterranean Village, en tegenover de villa Casa Oda liggen de speelterreinen van dit grote recente hotel. Hoogtepunten zijn onder meer het uitgebreide programma met kinderentertainment en het speelterein Daisy Adventure, met een piratenschip met glijbaan en waterstralen.

 

 

 

Kaart de mooiste stranden van Salou en Cap Salou

 

La Punta Prima, Cap de Salou   Cap Salou, Cala Penya Tallada and Les Mabres   Cala de Penya Tallada (Salou)
La Punta Prima   Cala Penya Tallada and Les Mabres  

The almost private beach and cove

 

Cabo de Salou, boven Cala Penya Tallada   Cala Crancs, Cap Salou   Cap Salou, Cala Crancs
Boven Cala Penya Tallada opent zich een mooi panorama   Cala Crancs, Cap Salou  

Cap Salou, Cala Crancs

 

Playa Ponent, Salou   Salou Beach Boat   Monumento Els Pilons de Salou, op het einde van Playa Llevant
De mooiste stranden van Salou, Playa Ponent  

Een decoratieve vissersboot op het strand van Salou, vlakbij de jachthaven, op het einde van Playa Llevant

 

  Monumento Els Pilons de Salou, op het einde van Playa Llevant

 

 

 

[1] Photo by Ferran Llorens, licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

[2] Source: «Vil·la Rosa». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 18 febrer 2016].